Ένα έξυπνο ψηφιακό εργαλείο που προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις και υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε επιχείρησης, είναι πλέον διαθέσιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για το "eBSN eBusiness Solutions Guide" ("Οδηγός Λύσεων Ηλεκτρονικού Επιχειρείν eBSN") που διατίθεται εδώ >>.

Το χρήσιμο αυτό εργαλείο διατίθεται δωρεάν διαδικτυακά και διαθέτει δυο βασικές λειτουργίες, ανάλογα με τον τύπο του χρήστη: τη λειτουργία της προβολής προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικού επιχειρείν από την πλευρά των παρόχων και τη λειτουργία του Οδηγού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πρώτη λειτουργία στοχεύει στη συγκέντρωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα eBusiness, προσφέροντας παράλληλα στους παρόχους ευρεία προβολή. Η λειτουργία του Οδηγού απευθύνεται στις επιχειρήσεις (ιδιαίτερα τις μικρές και μικρομεσαίες) και προσφέρει τη δυνατότητα "αυτοδιάγνωσης" των δυνατοτήτων και των αναγκών της καθεμίας και την αναζήτηση λύσεων σχετικών με το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Το διαδικτυακό εργαλείο eBSN eBusiness Solutions Guide διατίθεται προς το παρόν σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά) και συνοδεύεται από το εγχειρίδιο "eBusiness Guide for SMEs: eBusiness Software and Services in the European Market" (Οδηγός Ηλεκτρονικού Επιχειρείν για ΜΜΕ: Λογισμικό και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στην Ευρωπαϊκή Αγορά"), το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός για την αναζήτηση ή την προσφορά κατάλληλων λύσεων Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Ο οδηγός χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας ''Α Small Business Act for Europe'', με στόχο να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στις επιχειρήσεις που στρέφονται προς το ηλεκτρονικό επιχειρείν και, ταυτόχρονα, να προάγει τις υπηρεσίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι μια δράση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υποστήριξης Ηλεκτρονικού Επιχειρείν για Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (eBSN), το οποίο δημιουργήθηκε το 2003 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απάντηση στον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο των ΤΠΕ στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ >>