Το Sympossio Greek Gourmet Touring αποτελεί ένα πρωτοποριακό όχημα προβολής της ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, μια μοναδική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Το Sympossio αποτελεί ένα κατεξοχήν συνεργικό προϊόν, καθώς είναι μία σύμπραξη ελληνικών εταιριών τροφίμων και ποτών, τουριστικών επιχειρήσεων και θεσμικών οργάνων. Με 8 χρόνια ήδη στο ενεργητικό του, έχει πλέον καταστεί ετήσιος θεσμός, αποδεικνύοντας έτσι την επιτυχία και τη μοναδικότητά του, ενώ τo 2015, o θεσμός του Sympossio απέσπασε το χρυσό βραβείο από τη Boussias Communications, στην κατηγορία «Προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό».

Το Sympossio, με την Ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο του, καθιερώνεται ως εργαλείο διαφήμισης και Marketing, το οποίο με σύντομο και ξεκάθαρο μήνυμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε επίπεδο προβολής στο εξωτερικό, έχοντας, μάλιστα, στις αποσκευές του τη θετική ανταπόκριση των επαγγελματιών και των κλαδικών φορέων.

Προωθώντας ένα διαφορετικό concept κάθε χρόνο, το Sympossio ταξιδεύει σε χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης με στόχο να προάγει την Ελλάδα ως εξέχοντα γαστρονομικό προορισμό.

Το 9o Sympossio Greek Gourmet Touring

Το θέμα του Sympossio 2018 είναι το «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον τόπο της Πελοποννήσου και τους ανθρώπους της. Στον ιδιαίτερο αυτό τόπο, όπου κάθε υλικό και κάθε συνταγή αφηγείται την ιστορία του τόπου και δημιουργεί αναμνήσεις και συναισθήματα. Τα ιδιαίτερα και ελκυστικά μονοπάτια της Πελοποννήσου, οι εύφορες πεδιάδες και τα ορεινά της, η κουζίνα της μαγείρισσας, τα μωσαϊκά γεύσεων και απολαύσεων που γύρω τους συγκεντρώνουν οικογένεια και φίλους, αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστα κομμάτια της Πελοποννήσου, αλλά και το συνδετικό κρίκο του σήμερα με την ιστορία και την παράδοση.

Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν και αναδειχθούν σε 17 ευρωπαϊκές χώρες - 29 ευρωπαϊκές πόλεις-σταθμούς του Sympossio κατά τη διάρκεια 35 εκδηλώσεων.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring στην πράξη

Το Sympossio αποτελείται κατά βάση από μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού (tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του τουρισμού κ.λπ.) και πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί και μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.

Οι εκδηλώσεις διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μαγειρικών στούντιο που πληρούν τις απαιτητικές τεχνικές και τεχνολογικές προδιαγραφές. Η διαδικασία είναι απλή και συνάμα απολαυστική. Οι συμμετέχοντες συναθροίζονται γύρω από ένα τραπέζι και μαγειρεύουν από κοινού, υπό την καθοδήγηση των Chef. Η διαδικασία αυτή προϋποθέτει τόσο την ενεργή συμμετοχή των παρισταμένων, όσο και τη συλλογική εργασία η οποία είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των συνταγών. Η συμμετοχή και η συλλογικότητα που απαιτούνται καθιστούν το βίωμα αυτό μοναδικό και σαφώς διεισδυτικότερο μιας απλής διαφημιστικής καμπάνιας, καθώς η ενεργητική βίωση της εμπειρίας δημιουργεί μνήμες και συναισθήματα, τα οποία κάποιος δύναται να ανακαλέσει σε μεταγενέστερο χρόνο και να τα μοιραστεί με οικογένεια και φίλους, αλλά και διαδικτυακά.

Η Win to Win συνεργάζεται με τον Όμιλο Aldemar Resorts για την διεξαγωγή του Sympossio 2018 στηρίζοντας το οδοιπορικό των εκδηλώσεων και το σύνολο των σχετικών προωθητικών ενεργειών.