Καλωσήλθατε στο μαγευτικό κόσμο του Facebook! Οι περισσότεροι έχετε facebook profile, πολλοί από εσάς έχετε μία ή παραπάνω facebook pages, όμως πόσοι από εσάς γνωρίζετε το business facebook;

Ελάτε τώρα... πείτε την αλήθεια... πολύ λίγοι το έχετε ακούσει και ακόμη λιγότεροι το έχετε χρησιμοποιήσει!

Τι είναι όμως το business facebook;

Είναι το εργαλείο που έχετε φτιάξει το Facebook για τους επαγγελματίες του είδους! Είναι ένα εργαλείο που σας δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το να φτιάξετε μία χορηγούμενη διαφήμιση για το post της σελίδας σας από το pages manager, ξέρετε, την εφαρμογή που έχετε κατεβάσει στο iPhone σας!

Τι κάνατε μέχρι τώρα; Βάζετε το προεπιλεγμένο ποσό που σας έλεγε το facebook, σε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή (ίσως βάζετε και ακτίνα γύρω από αυτήν), για συγκεκριμένες ημέρες, που σας έδινε το facebook από προεπιλογή και το post σας το έβλεπαν πολύ - πολύ περισσότεροι από ότι συνήθως! Και έτσι ήσασταν χαρούμενοι ...

Φυσικά, πολλές φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί ενώ έχετε 1.000 Likes στη σελίδα, την ανάρτησή σας τη βλέπουν μόνο 100 άτομα; Εκτός κι αν είναι πιο ενδιαφέρουσα από ότι συνήθως, έχει παραπάνω Likes & Shares και τη βλέπουν καμιά 300αριά ... Η απάντηση είναι απλή! Ο Marc (ο Zuckerberg, ναι ...) τα έχει προγραμματίσει έτσι ώστε να πρέπει να πληρώσεις για να δουν τις αναρτήσεις σου οι Likers σου, καθώς μόνο ένα πολύ - πολύ - πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς τις βλέπουν οργανικά (και όχι μέσω διαφήμισης).

Για να δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να πετύχουμε με το business facebook ...

Κατ' αρχάς, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ πλήθους στόχων, όπως αναγνωρισιμότητα, απήχηση, επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας, αλληλεπίδραση με ανάρτηση, Like στη σελίδα, απάντηση σε εκδήλωση, εγκατάσταση της εφαρμογής μας, προβολές βίντεο, πώληση ειδών σε προσφορά, ανεύρεση υποψηφίων πελατών (lead generation) ακόμη και διαφήμιση στο facebook messenger και πολλά ακόμη ...

Παράλληλα, μπορούμε να στοχεύσουμε σε πολύ καλύτερα κοινά, όπως σε αυτούς που έχουν αλληλεπιδράσει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη σελίδα μας, σε άτομα που κινούνται κοντά στην επιχείρησή σας, ποσοστό ατόμων με παρόμοια χαρακτηριστικά με όσους έχουν κάνει Like στη σελίδα μας, άτομα που έχουν επισκεφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την ιστοσελίδα μας, ακόμη και λίστες ατόμων, των οποίων διατηρείτε - νόμιμα - το κινητό ή το email τους!

Εάν λοιπόν όλα αυτά σας φαίνονται ενδιαφέροντα, τότε μπορούμε, για λογαριασμό σας, να δημιουργήσουμε μία επαγγελματική σελίδα στο facebook, να την παραμετροποιήσουμε όπως επιθυμείτε, με δικά σας ή δικά μας γραφικά, να κατοχυρώσουμε το username που επιθυμείτε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε διαφημιστικές καμπάνες, να δημιουργήσουμε προσφορές για τα είδη σας, να ετοιμάσουμε φόρμες προσέλκυσης πελατών (με στόχο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας και να επικοινωνήσετε εσείς, έπειτα, μαζί τους), να ρυθμίσουμε τη σελίδα σας ώστε να μπορούν οι πελάτες σας να κάνουν check in ή να σας αφήνουν κριτικές, να παράγουμε περιεχόμενο για τις αναρτήσεις σας (content management, από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη διαχείριση μίας σελίδας) και πολλά ακόμη!

Και μην ξεχνάτε, επειδή οι Έλληνες χρήστες του Facebook έχουν πλέον ξεπεράσει τα 5,5 εκκατομύρια (Δεκ-2017), ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας προβολή στο Facebook!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!